HU EN

X-Gear - Szivattyúállomás

  • Pontos konstans kiadagolás robotos alkalmazások esetén
  • A szivattyúállomás lekezeli a robot gyorsítását/lassítását
  • Használatához nem szükséges ismerni a ragasztástechnikát
  • KUKA robotokkal használható


A robot trapéz formájú sebesség/gyorsulás profilja miatt, a fixen beállított ragasztóellátás helyenként több, máshol pedig kevesebb ragasztómennyiséget eredményez a folyamatosan változó (gyorsuló/lassuló) sebességprofil miatt, így ezeket a rámpákat követnünk kell a szivattyúval, az egyenletes adagolás érdekében. Az X-Gear szervomotorját a robot vezérlőszekrényébe szerelt 7. tengely opció biztosítja. Ezzel a hozzáadott robottengellyel a rendszerből kihagyható a PLC, hisz a vezérlőbe gyárilag beépíthetőek a kiegészítő tengelyek. Így, hogy a robot kezeli az X-Gear szervomotorját, sebességét arányosíthatjuk a többi robottengelyhez, ezzel kezelve a gyorsítás/lassításokat, így csökkentve a ragasztó mennyiségváltozásának reakcióidejét.

A reakcióidő, és egyben a mennyiség csökkentésében nagy szerepe van:

A 3. tengelyre épített X-Gearnek, mivel így nem egy nagyon hosszú (akár 7 méteres) tömlőn juttatjuk az anyagot a ragasztófejbe, hanem a legrövidebb (1,2 méteres) tömlővel csatlakoztatjuk a szivattyúállomást a ragasztófejhez. Dugattyús szivattyúval működtetett olvasztógéppel táplálhatjuk az X-Geart, így a pumpaváltások a rendszerben nem érzékeljük, a fogaskerékszivattyúval létrehozott állandó kiadagolás miatt.

 

Az X-Gear alkalmazásánál mindent a robot vezérel egy speciálian erre a célra kifejlesztett nyomtatott áramkörön keresztül. A kártyába a ragasztóberendezés jeleit és a szivattyúállomás jeleit kell bekötnie, és az IASG Kft-től kapott programot fel kell másolni a robotvezérlőre. Ezek után a programba csak be kell állítania a ragasztás kezdete/ vége jelet, és a szivattyúállomás követni fogja a robot sebességváltozását.

KÉRDÉSE VAN A TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN?

TECHNIKAI TÁMOGATÁS

+36 28 920 918

Küldj üzenetet

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

+36 28 920 918

Küldj üzenetet