HU EN

Tűs - véső és pontjelölés

A véső- és a pontjelölés tartósan képesek megjelölni a szilárd anyagokból, például alumíniumból, magnéziumból, acélból, rozsdamentes acélból, műanyagból és öntöttvasból készült munkadarabokat. Ezek a jelölési technikák alfanumerikus karakterekkel, logókkal vagy 2D kódokkal történő rugalmas és gyors jelölésre szolgálnak.

A véső és pont jelölési technikák előnye a nagyfokú rugalmasság a szövegek, a karakterek magassága és szélessége, valamint a bélyegzés mélysége tekintetében. Az alacsony erőigény miatt tömör, üreges és érzékeny alkatrészek is megjelölhetők. A mechanikus tűréskiegyenlítés lehetővé teszi a jelölést ferde és íves felületeken is.

 

A beépíthető egységek széles választékának köszönhetően szinte minden jelölési igényt ki tudunk elégíteni. A BORRIES jelölőrendszerek ráadásul modulárisan épülnek fel, és az Ön igényei szerint kombinálhatók. Ha pedig egy nagy portfólióhoz még nem áll rendelkezésre a megfelelő termék, akkor a speciális célú gépek terén is nagy tapasztalattal rendelkezünk.

 

Véső, pont és pontmátrix jelölési technika előnyei:

  • Felhasználó által beállítható a karaktermagasság és szélesség vagy karaktertávolság
  • Felhasználó által beállítható a jelölési mélység
  • Különböző karakterkészletek / speciális karakterek
  • Alacsony zajszint (véső -Scribe) - jelölésnél)
  • Csükkentett jelölő erő (érzékeny munkadarabokhoz alkalmas)
  • Az anyag tömörítése miatt forgácsmentes

A jelölési folyamatok leírása


Véső jelölés:

A véső (Scribe) jelölésnél egy gyémánt vagy keményfém hegyű tűt nyomunk a munkadarab felületébe, és a tömörítés miatt forgácsmentesen végighúzzuk az anyagon.

 

Pont jelölés:

A pont (Stylus) jelölésnél egy karbidhegyű tűt nagy frekvenciával nyomnak a munkadarab felületébe.


Dot-peen marking, Data Matrix code és vibro-peening:

A pontmátrix jelölés esetében, akárcsak a Data Matrix és a vibrációs esetében, egy keményfém hegyű tűt nagy sebességgel nyomnak a munkadarab felületébe. A "kráterpontok" olvasható karaktereket és/vagy Data Matrix kódot alkotnak.

A Data Matrix kódokról további információkat itt talál.

KÉRDÉSE VAN A TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN?

TECHNIKAI TÁMOGATÁS

+36 28 920 918

Küldj üzenetet

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

+36 28 920 918

Küldj üzenetet