HU EN

Ragasztó/lamináló robotcella

  • Gyors ciklusidő
  • A megfelelő ragasztómennyiség, és felületi nyomás
  • Minőségellenőrzés
  • Egyszerű típusátállás
  • PLC-ről programozható mozgástartomány


Megrendelő által könnyen konfigurálható új termékek, a robotprogram változtatása nélkül.

A vákuumpanel ragasztása kézzel és kétoldalú ragasztóval történt. Szükségessé vált a technológia fejlesztése, mivel a kézzel történő ragasztásnál nem tudták biztosítani az előírt megfelelő felületi nyomást. A kétoldalú ragasztó kiváltásra került, a ciklusidő, a ragasztóanyag ára, és a sok hulladék miatt.


A cella kialakításánál figyelembe kellett vegyük, hogy sok típus van és a jövőben sok új várható, ezért egy szabadon konfigurálható automata megoldást kellett készítsünk. Így arra az elhatározásra jutottunk, hogy a pozíciók beállítását egyszerűen a PLC-n végre lehet hajtani a kívánt koordináták megadásával. A beállítónak csak a panel X, Y koordinátáját kell megadni új recept létrehozásánál, és a panel hosszát.


A robot megszórja ragasztóval a kívánt területet, majd kijelöli a panel felső sarkának pozícióját egy keresztlézerrel. A kezelő ekkor a panelt a megfelelő pozícióba helyezi, megnyomja a start gombot és a robot végrehajtja a laminálást.


A rendszert felkészítettük arra, hogy egy kódolvasó segítségével, a panelt leolvasva a megrendelő rendszerébe feltöltse a ragasztási/laminálási paramétereket.

KÉRDÉSE VAN A TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN?

TECHNIKAI TÁMOGATÁS

+36 28 920 918

Küldj üzenetet

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

+36 28 920 918

Küldj üzenetet